Zoek je slimme hulpmiddelen die je helpen met zorgen?

Surplus Mantelzorg

Als mantelzorger heb je je handen vol aan zorgen, regelen en andere taken. Er zijn verschillende hulpmiddelen die de zorg kunnen vergemakkelijken. Ze kunnen je helpen om je tijd zo goed mogelijk te besteden. Kijk voor een overzicht op hulpmiddelenwijzer.nl. Daarnaast bespreken we hier vier veel gebruikte slimme hulpmiddelen. Doe er je voordeel mee!

Maak je je zorgen als je naaste met dementie alleen op pad gaat?
Een GPS-tracker biedt uitkomst, omdat je hiermee de locatie van de zorgontvanger kunt volgen. Dit kan middels een telefoon, een tag voor aan de sleutelbos of een horloge. Er zijn verschillende versies: zo bestaan er trackers met gps, maar ook met alarm of belknop.

Is het bijhouden van medicatie een uitdaging?
Medido is een slim apparaat dat op vooraf ingestelde momenten de juiste dosis medicijnen uitgeeft. Via een app kun je de inname monitoren en meldingen ontvangen als er een dosis wordt overgeslagen.

Gaat het eten steeds moeilijker vanwege trillende handen?
Bij aandoeningen zoals Parkinson kunnen trillende handen het eten erg moeilijk maken. Een anti-tril lepel vermindert trillingen en helpt om te eten zonder morsen. Dit maakt het eten makkelijker en vermindert stress.

Zoek je hulp bij de dagelijkse routine?
Er zijn verschillende vriendelijke robots die mensen kunnen helpen bij het vinden van structuur. Bloempot Tessa herinnert aan afspraken en taken zoals eten van de maaltijd en innemen van medicatie. Woon je op afstand van je naaste, dan kan deze geheugensteun in huis je naaste helpen om de druk op de zorg te verminderen. Daarnaast geeft het je naaste de structuur om zelf onafhankelijk te kunnen blijven functioneren.

Maak jij gebruik van slimme hulpmiddelen?…. Wat werkt voor jou wel of juist niet? Stuur ons een mail naar mantelzorg.oosterhout@surplus.nl

Ga naar de inhoud