Voorstelling MINOUX – POW WOW

Theek 5

MINOUX organiseert een humoristische stamvergadering waarin de zorg voor onze ouders centraal staat. MINOUX nodigt je uit mee te praten en dansen in een feestelijke, vrolijke en vaak ontroerende ontmoeting tussen ouders en kinderen.

Er komt een dag, dan krommen zij hun rug, vertragen zij hun pas en vernauwt hun wereld. Dan draaien de zorgrollen om; epileer je kin of neusgaten, ontwar je de administratie of breng je de soep.
Dan bel je elke dag even of juist liever nooit.

Je vliegt en draaft of laat de zorg met een (on)gerust hart over aan een toegewijde professional.

POW WOW bevraagt hoe wij, vanuit verschillende overtuigingen, culturen en tradities, zorgen voor onze ouders en ouderen (met dementie). Wat vinden we vanzelfsprekend en wat ervaren we als een opgave? Waar botsen onze overtuigingen en wat kunnen we van elkaar leren? En bovenal: wat vinden onze ouderen daar eigenlijk zelf van?

Minou Bosua leidt de ontmoeting en het gesprek over ons huidige zorgsysteem, als bruisend middelpunt in een feest van herkenning en ongemak. Speciaal voor deze voorstelling richtte MINOUX de Bende van Alzheimer op; een horde dansende zeventigplussers die graag hun mening en vragen delen met het publiek.

POW WOW is beslist geen traditionele theatervoorstelling, maar – geïnspireerd op ceremoniële bijeenkomsten van de oorspronkelijke bewoners van Amerika – een feestelijke stamvergadering met dans, verhalen en muziek waarin de zorg voor onze ouderen centraal staat.

Kaartjes te bestellen via: https://www.theaterdebussel.nl/programma/3990/POW_WOW/MINOUX

Skip to content