Start nieuwe cursus Dementie en (N)u

Surplus Mantelzorg

Het programma Dementie en (N)u helpt familieleden om dementie te begrijpen en hiermee om te gaan. Surplus start weer een nieuwe groep voor mantelzorgers in de gemeente Oosterhout en Geertruidenberg die te maken hebben met dementie. Deze groep start op dinsdagochtend 21 maart a.s. van tien tot twaalf in Bibliotheek Theek 5 te Raamsdonksveer. Ook meedoen? Stuur een e-mail naar mantelzorg.geertruidenberg@surplus.nl of bel 0162-748600.

Deze cursus wordt meerdere malen per jaar overdag en in de avonduren aangeboden door Surplus Mantelzorg. Tijdens maximaal tien bijeenkomsten bespreken deelnemers thema’s zoals inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het psycho-educatie pakket is een initiatief van IntoDmentia foundation, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen. Deelnemers ervaren herkenning en steun in de groepen. Verschillende groepen gaan na de tien bijeenkomsten door met samenkomen en ervaringen uitwisselen.

Deelname is gratis. Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos. Kan een naaste niet alleen thuis blijven? Dan is hij/zij tijdens de cursus welkom bij De Ontmoetingsplek. Neem voor aanmelding of informatie over mantelzorg of buddyhulp contact op via e-mail mantelzorg.oosterhout@surplus.nl of bel Surplus 0162-748600.

Skip to content