Autisme Beleving Circuit 28 februari

Surplus Mantelzorg

Vorige week is er opnieuw een Autisme Belevings Circuit georganiseerd bij Magazijn076, inschrijven kon via Surplus Mantelzorg. Een waardevolle workshop met veel eyeopeners voor mensen die nauw betrokken zijn bij iemand met een vorm van autisme.
De deelnemers bestonden o.a. uit (groot)ouders van jonge en volwassen kinderen met autisme. De redenen om deel te nemen waren divers- maar steeds met het doel om meer inzicht en begrip te krijgen. Een aantal reacties: “Als mijn kind niet kan leren door onze manier van opvoeden, dan dienen we zelf anders moeten gaan denken”, “Nu ik het kan ervaren, begrijp ik het pas echt!”

Wat is het ABCircuit?
In dit circuit ervaar je een totaal andere manier van informatieverwerking. Via tien korte opdrachten ontdek je wat een intensieve prikkeling van de zintuigen met je doet. Hoe je reageert als de omgeving niet aansluit bij jouw manier van denken.
De workshop geeft je inzicht in een leven met autisme en hoe hiermee om te gaan. Deze nieuwe inzichten maken vaak een groot verschil voor mensen met en zonder autisme.

Deze workshop is behalve voor betrokkenen en geïnteresseerden ook voor professionals zeer de moeite waard!

Zie link voor de foto: https://www.facebook.com/surplusmantelzorg

Skip to content