Uiterste aanmelddatum jonge mantelzorgwaardering #medemogelijkmakers

Locatie: Jongerenwerk Surplus
Datum: 31 mei 2023

Surplus Mantelzorg

Eén op de vijf jongeren heeft zorg thuis, maakt zich zorgen of mist zorg. Veel jongeren weten niet dat ze jonge mantelzorger zijn – en dat Jongerenwerk en Mantelzorg van Surplus er juist voor hen zijn! Daarom is het project MedeMogelijkMakers gestart. Jonge mantelzorgers maken immers veel mogelijk. En dat mag gezien en gewaardeerd worden.

MedeMogelijkMaker?

Jongeren tussen de tien en achttien jaar die zorgen voor een moeder, vader, broer, zus, opa of oma zijn MedeMogelijkMaker. Er zijn allerlei voorbeelden te bedenken over hun situatie. Het kan bijvoorbeeld gaan over moeten helpen omdat een moeder chronisch ziek is. Of steeds rekening moeten houden met een broer of zus met autisme. Er zijn ook jongeren die mee moeten naar het ziekenhuis, omdat ouders de Nederlandse taal niet goed begrijpen en spreken. Of jongeren die te maken hebben met verslaafde ouders en daarom veel moeten opvangen thuis.

Wie gun jij een cadeaubon?

Jongeren die thuis zorgen, verdienen aandacht en waardering. Surplus helpt jonge mantelzorgers. De gemeente Oosterhout waardeert deze jongeren door een cadeaubon aan hen te geven. Het aanmelden van jongeren kan door te mailen naar mantelzorg.oosterhout@surplus.nl of bel met jongerenwerker Djoy, 06-20450781.

Week van de MedeMogelijkMakers

Van 1 tot 7 juni aanstaande wordt landelijk aandacht gevraagd voor jonge mantelzorgers. Daarom organiseert Surplus in deze week een ophaalmoment voor de cadeaubonnen.

Aanmelden voor Uiterste aanmelddatum jonge mantelzorgwaardering #medemogelijkmakers

Naar de inhoud springen