Dementie en nu, ochtendgroep

Locatie: Activiteitencentrum De Slotjes
Datum: 20 september 2022

Surplus Mantelzorg

Dementie is meer dan vergeten alleen. Het programma Dementie en (N)u heeft als doel om familieleden te helpen om dementie te begrijpen en hiermee te kunnen omgaan. Tijdens maximaal tien bijeenkomsten bespreken we thema’s zoals: inleving in de veranderende beleving en gedrag, omgaan met zorg, communicatie, regelzaken, veiligheid en zelfzorg. Het psycho-educatie pakket is een initiatief van Into D’mentia, Expertisecentrum Vlaanderen en Alzheimer Liga Vlaanderen.
De cursus wordt meerdere malen per jaar overdag en in de avonduren aangeboden door Surplus Mantelzorg en is toegankelijk voor mantelzorgers uit Gemeente Oosterhout en Geertruidenberg.

De volgende groepen starten op:
Dinsdagochtend 20 september aanstaande van 10 uur tot 12 uur in Activiteitencentrum De Slotjes
Donderdagavond 6 oktober aanstaande van 19 uur tot 21 uur in Activiteitencentrum De Slotjes

Zowel deelname aan de bijeenkomsten als het verstrekte cursusmateriaal is kosteloos. Kan een naaste niet alleen thuis blijven? Dan is hij/zij tijdens de cursus welkom bij De Ontmoetingsplek. Verschillende groepen komen na de cursus langdurig bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en blijven leren.
Voor aanmelding, informatie over mantelzorg of buddyhulp kun je contact opnemen met via e-mail mantelzorg.oosterhout@surplus.nl. Of bel naar Surplus 0162-748600.

Aanmelden voor Dementie en nu, ochtendgroep

Skip to content