Cursus omgaan met dementie voor vrijwillige buddy’s #hethartvergeetniet

Locatie: Activiteitencentrum De Slotjes
Datum: 3 augustus 2023

Surplus Mantelzorg

Vrijwilligers bij Surplus mantelzorg hebben soms contact met mensen met een vorm van dementie. Om meer te leren over dementie organiseert Surplus op 3 en 17 augustus van 13.00 uur tot 15.00 uur een cursus voor bestaande én nieuwe vrijwilligers.

Asmara Zom: “Mensen die net als wij behoefte hebben aan contact en willen bijdragen aan de samenleving. We hebben vaak het idee dat iemand met dementie alleen maar passief of agressief is. Dat beeld klopt niet. Vaak krijgen we de extremen te horen, maar er zijn ook andere verhalen. Dementie hebben is niet mooi of leuk natuurlijk. Maar er zijn veel mensen die met wat ondersteuning nog mee willen én kunnen komen in de samenleving. Deze mensen hebben vooral hulp nodig bij het krijgen van overzicht. Vaak wil en kan iemand nog werkzaam blijven of hobby’s blijven uitvoeren. Indien nodig in een wat andere vorm, maar het kán nog wel. Daarnaast kan algemene bewustwording goed zijn. Wanneer we beter op de hoogte zijn van elkaars behoeften, en er mogelijk achter komen dat die hetzelfde zijn, dan zullen contacten tussen mensen verbeteren en zal iemand met een vorm van dementie minder snel achteruit gaan.”

Ook meedoen aan deze cursus?
Deze cursus is bedoeld voor bestaande vrijwilligers. Maar zeker ook voor nieuwe vrijwilligers die zich willen inzetten om mantelzorgers en hun naasten in Oosterhout te ondersteunen. Dat kan op verschillende manieren. Door samen te gaan wandelen of een luisterend oor te bieden bij een kopje koffie.

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar Asmara Zom via asmara.zom@surplus.nl of bel met 0162 748 600.

Aanmelden voor Cursus omgaan met dementie voor vrijwillige buddy’s #hethartvergeetniet

Naar de inhoud springen